Privacy Statement

Privacy Statement – werken bij Action

Deze Privacy Statement geeft informatie over de gegevens die we verwerken van de bezoekers van de ‘werkenbijaction’-website (www.action.jobs)

Verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens zoals beschreven in deze Privacy Statement is Action Service & Distributie B.V (hoofdkantoor en distributiecentra) en Action Nederland B.V. (winkels).

Action respecteert jouw privacy. Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens die je met ons deelt en verwerken deze in overeenstemming met de geldende wetgeving.

  1. Welke gegevens verwerken wij en waarom?

1.1 Registreren

Om te kunnen solliciteren op onze vacatures, vragen wij je te registreren op onze website. Tijdens de registratie verzamelen wij je inloggegevens, waaronder je voor- en achternaam, e-mailadres en een wachtwoord. Aan de hand van je e-mailadres en achternaam controleren wij of je al een account hebt. Je e-mailadres wordt gebruikt om je inloggegevens op te sturen middels een registratiebevestiging en voor het opsturen van een tijdelijk wachtwoord als je jouw eigen wachtwoord vergeten bent. Na invoer van het tijdelijke wachtwoord wordt je toegang geactiveerd en word je gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Door je te registreren maak je een account aan waarin jouw sollicitatiegegevens en CV worden opgeslagen. Mocht je een volgende keer solliciteren, dan worden deze gegevens automatisch ingevuld. Daarnaast vind je in jouw account een overzicht van de vacatures waarop je gesolliciteerd hebt.

1.2 Solliciteren

Als je solliciteert op een specifieke vacature dan vragen wij de voor het sollicitatieproces benodigde gegevens, zoals, voornaam, achternaam, geboortedatum (optioneel), land, e-mailadres en telefoonnummer. Wij kunnen je vragen om een motivatiebrief, zodat wij jouw beweegredenen weten en een CV, zodat wij jouw achtergrond (opleiding(en) en/of werkervaring) weten. Voor de functies vulploegmedewerker en winkelmedewerker is een motivatiebrief niet vereist.

Wij kunnen jouw sollicitatiegegevens ook ontvangen wanneer je solliciteert via een job board. Wij raden je aan de privacy verklaring van deze job board websites ook te raadplegen.

Verder kunnen wij de informatie verkregen via referenten opslaan en kunnen wij als onderdeel van jouw sollicitatie op een functie in een van onze winkels het Waarschuwingenregister van Stichting FAD (Fraude Aanpak Detailhandel) raadplegen.

Bij sommige functies stellen wij aanvullend een aantal vragen, zodat we een goed beeld krijgen van jouw ervaring, wensen en beschikbaarheid. Mocht je er zelf nog andere documenten (bijvoorbeeld een stagebeoordeling) aan toe willen voegen, dan is dit mogelijk.

Bovenstaande gegevens hebben wij nodig voor het opvolgen van jouw sollicitatie en om goed te kunnen beoordelen of je de geschikte kandidaat bent voor de functie. Het verstrekken van jouw gegevens is niet verplicht. Als je besluit deze gegevens niet aan ons te willen verstrekken, dan kunnen wij jouw sollicitatie niet in behandeling nemen.

1.3 Cubiks Online

Voor sommige functies vragen wij je via ‘Cubiks Online’ een assessment uit te voeren zodat wij kunnen vaststellen of je de geschikte kandidaat bent voor een bepaalde functie. De uitkomsten van deze assessment kunnen als je in dienst komt bij Action worden gebruikt voor jouw persoonlijke ontwikkelingsplan.

1.4 Bezoek Action.jobs website

Action maakt op action.jobs gebruik van cookies en andere technieken. Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan de website worden opgeslagen op het apparaat waarmee je onze website bezoekt, zoals een computer, mobiele telefoon of tablet. Action maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Wil je exact weten welke cookies gebruikt worden? Klik hier.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken. Dit zijn onder meer cookies die ervoor zorgen dat:

  • je onze website veilig kunt gebruiken;
  • je browserinstellingen worden uitgelezen, zodat onze website optimaal op je beeldscherm weergegeven wordt.

Voorkeurscookies

Op basis van jouw klikgedrag op onze website, wordt de site aangepast aan jouw interesses.

Analytische cookies

Met analytische cookies verzamelen wij anonieme statistieken van de gebruikers van onze website. Door het websitegebruik te meten, kunnen wij onze website blijven verbeteren. En daar profiteer jij weer van.

Marketingcookies

Met trackingcookies kunnen we jouw surfgedrag op onze website volgen. Op die manier kunnen wij (en adverteerders) aan de hand van jouw surfgedrag gepersonaliseerde online advertenties en op maat gemaakte content tonen.

Social Media plug-in-cookies

Social media plug-in-cookies zijn cookies die functionaliteiten van socialmediawebsites mogelijk maken. Denk hierbij aan een Google-plattegrond met interactieve routebeschrijving, een ‘like’-knop voor Facebook of het uitwisselen van informatie, zoals het delen van vacatures en het bekijken van video’s via social media.

Cookies verwijderen of uitschakelen

Je kunt onze cookies uitschakelen. Houd er dan wel rekening mee dat je mogelijk niet volledig gebruik kunt maken van alle functies van deze website. Hoe je cookies kunt uitschakelen of verwijderen, staat hier uitgelegd:

  1. Met wie delen wij jouw persoonsgegevens?

Action kan derden inschakelen om ons te helpen met het vinden van nieuwe collega’s. Deze derden hebben soms toegang nodig tot (delen van) je gegevens. We zorgen ervoor dat deze derden zorgvuldig met je informatie omgaan en zich houden aan alle regels.  We geven je informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden.

  1. Links naar andere websites

Onze website bevat links naar andere websites, zoals Facebook, LinkedIn en Instagram. Deze Privacy Statement geldt alleen voor onze website en wij raden je aan de privacy verklaring en/of cookiestatement van de websites waarnaar verwezen wordt ook te raadplegen.

  1. Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?

De door jou aan Action verstrekte persoonsgegevens worden door Action bewaard gedurende een periode van vier weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Als je hiervoor toestemming hebt gegeven,  bewaren wij je gegevens voor één jaar, zodat wij je in de toekomst kunnen  benaderen voor een andere vacature. Na het verstrijken van deze termijn worden je gegevens verwijderd. Heb je de baan gekregen en kom je in dient bij Action, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier.

Action kan besluiten een gedeelte van je persoonsgegevens te anonimiseren en te gebruiken voor analyse- en onderzoeksdoeleinden. Je persoonsgegevens worden in dat geval geanonimiseerd.

  1. Wat zijn cookies en van welke cookies maakt Action gebruik?

Action maakt op ation.jobs gebruik van cookies en andere technieken. Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan de website worden opgeslagen op het apparaat waarmee je onze website bezoekt, zoals een computer, mobiele telefoon of tablet. Action maakt gebruik van verschillende soorten cookies.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken. Dit zijn onder meer cookies die ervoor zorgen dat:

  • je onze website veilig kunt gebruiken;
  • je browserinstellingen worden uitgelezen, zodat onze website optimaal op je beeldscherm weergegeven wordt.

Voorkeurscookies

Op basis van jouw klikgedrag op onze website, wordt de site aangepast aan jouw interesses.

Analytische cookies

Met analytische cookies verzamelen wij anonieme statistieken van de gebruikers van onze website. Door het websitegebruik te meten, kunnen wij onze website blijven verbeteren. En daar profiteer jij weer van.

Marketingcookies

Met trackingcookies kunnen we jouw surfgedrag op onze website volgen. Op die manier kunnen wij (en adverteerders) aan de hand van jouw surfgedrag gepersonaliseerde online advertenties en op maat gemaakte content tonen.

Social Media plug-in-cookies

Social media plug-in-cookies zijn cookies die functionaliteiten van socialmediawebsites mogelijk maken. Denk hierbij aan een Google-plattegrond met interactieve routebeschrijving, een ‘like’-knop voor Facebook of het uitwisselen van informatie, zoals het delen van vacatures en het bekijken van video’s via social media.

Cookies verwijderen of uitschakelen

Je kunt onze cookies uitschakelen. Houd er dan wel rekening mee dat je mogelijk niet van alle functies van deze website volledig gebruik kunt maken. Hoe je cookies uit kan schakelen of verwijderen staat hier uitgelegd:

  1. Beveiliging van je gegevens

Action gaat uiterst zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wij hebben verschillende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatig gebruik. Zo beveiligen wij onze systemen en applicaties volgens de geldende standaarden voor informatiebeveiliging. Dit geldt ook voor de door ons ingeschakelde derde partijen.

  1. Inzage, wijzigen, blokkeren en verwijdering van jouw gegevens

Als je jouw persoonsgegevens in wilt zien, wilt laten wijzigen, blokkeren of deze wilt laten verwijderen, dan kun je contact opnemen met onze recruiters via:

Action Recruitment

Perenmarkt 15

1681 PG Zwaagdijk-Oost

Nederland

telefoon: +31 (0)228 56 56 56

E-mail: hr@action.nl

 

We zullen jouw verzoek zo snel mogelijk verwerken, in ieder geval volgens de vereisten van de geldende wetgeving.

Om misbruik te voorkomen zullen we je vragen om bepaalde bij ons bekende gegevens te verstrekken, zodat wij kunnen controleren of je inderdaad degene bent aan wie de gegevens toebehoren. Wij kunnen je vragen om je te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, vragen wij je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van jouw browser.

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Nederlandse autoriteit voor gegevensbescherming (Autoriteit Persoonsgegevens).

  1. Contactgegevens

Als je vragen of klachten hebt over je privacy en/of over deze Privacy Statement dan kun je contact opnemen met onze Privacy Officer via onderstaande contactgegevens:

Perenmarkt 15

1681 PG Zwaagdijk-Oost

Nederland

Telefoon: +31 (0)228 56 50 80

E-mail: privacy@action.nl